Пловдив е обявен за „ Бизнес град на България за 2015 година“

Пловдив е обявен за „ Бизнес град на България за 2015 година“

27 Април 2016,

Пловдив е обявен за „ Бизнес град на България за 2015 година“

Пловдив получи наградата „Бизнес град на България за 2015 г.“ на официалната церемония по обявяване на най-добрия град за живеене у нас.  Призът бе връчен днес на заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Според  министър Павлова категорията „Бизнес град“ е изключително важна, защото бизнесът е този, който създава работни места, осигурява заетост, а това задържа младите да остават и да живеят в градовете си, а не да напускат страната.  Лиляна Павлова подчерта, че Пловдив е град, който притежава не само уникално богато културно-историческо наследство, но и който успява да създаде изключително добри условия за бизнес и да повиши процента на нарастване на инвестициите.

Над 100 млн. лв. ще бъдат инвестирани в Пловдив като бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., каза още министърът и обясни, че средствата са за подобряване на градската сред и подкрепа за бизнеса.  Над 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в професионалните гимназии, което ще помогне за обучението на по-добри кадри за предприятията около Пловдив, заяви още министър Павлова.

Заместник-кметът Амелия Гешева благодари на правителството за подкрепата и подчерта, че без инвестиции в инфраструктура Пловдив не би могъл да получи отличие за най-добър бизнес град. „В Пловдив сме убедени, че ако искаме да се развиваме и да бъдем най-доброто място за живеене трябва да работим във всички сектори на обществено-икономическия живот. Това е втората такава награда, която Пловдив получава, което показва, че имаме устойчивост в нашата политика. Благодаря за подкрепата на правителството, защото без инвестиции в инфраструктура Пловдив едва ли би могъл да бъде най-добрия бизнес град“, каза още тя.