Обсъдиха ролята на местната власт в подкрепа на младежкото предприемачество

Обсъдиха ролята на местната власт в подкрепа на младежкото предприемачество

14 Март 2016,

Обсъдиха ролята на местната власт в подкрепа на младежкото предприемачество

 

Заместник-кметовете на Пловдив Амелия Гешева и Георги Титюков бяха специални гости на дискусия, свързана с ролята на местната власт в подкрепа на младежкото предприемачество. Участие взе също и управител на Глобал Бизнес Груп, Джузепе Де Франческо, който разкри факторите, които са в основата на интернационализирането на бизнеса със специално внимание към българската действителност.

Събитието е организирано от Института за технологичен трансфер и иновации и има за цел да проучи нагласите на младите хора за стартиране на собствен бизнес.

Политиката на Община Пловдив винаги е била с посока към насърчаване и подкрепа на различни бизнес инициативи. Примерите, които бяха дадени, бяха свързани с проекта “Най-добър млад предприемач”, който се организира вече за 8-ма година, както и възможностите за кандидатстване с различни идеи, които да се реализират в рамките на културния календар.

“Разликата между успешния и неуспешния предприемач е в постоянството”, каза Амелия Гешева, цитирайки Стийв Джобс.

Тя обясни, че във връзка с осъществяването на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019, очаква да се реализират много идеи в сферата на туризма, културата, социалните дейности и чрез участието на младежки сдружения.

“Това също е един вид предприемачество. Допълнителна информация по отношение на възможностите, които предоставяме, могат да бъдат открити на интернет страницата на фондация “Пловдив 2019”, уточни още тя.

Според заместник-министъра на спорта Нина Найденова местната власт предоставя различни възможности за реализация на младежка политика посредством програми и проекти.

Форумът се провежда в рамките на два дена в Градския дом на културата “Борис Христов”.