България

Защо да инвестирaме в

България

Република България е изключителна стратегическа дестинация за инвестиране, намираща се само на 3 часов полет от всички главни дестинации в Европа, Русия и Средиземноморския регион. Тя е мост между Европа и Азия.

Страната притежава стабилна политическа среда:

 

Член е на НАТО
 

0% корпоративен данък в региони с висока безработица

Член е на ЕС
 

Eдни от най-благоприятните данъчни предимства в ЕС

10% данък върху личните доходи

5% данък при източника върху дивиденти

10% корпоративен данък
 

Високо квалифицираната, многоезична и ниско платена работна ръка

Нашата цел е Вашият просперитет

България

Квалифицирана работна ръка

Kвалифицирана и ниско платена работна ръка е едно от основните предимства за инвестиране в България. Годишно се дипломират 60 000 студенти от над 50 университета

Насърчаване на инвестициите

Инвестиционните проекти се насърчават в зависимост от размера на инвестицията и създадената заетост. Издават се четири вида сертификати.

Културно наследство

Цялостното развитие на страната предлага съвкупност от природни и културни ценности. На територията й ще откриете микс от Тракийски и Римски исторически и археологически забележителности.

Възможности в българските планински курорти

България е популярна освен като морска дестинация, и като страна, предлагаща отлични възможности за практикуване на зимни спортове. Най-добрите ски курорти на страната са Банско, Пампорово, Боровец и Витоша.

Възможности на българското черноморие

Черноморието на България разполага с дълга 354 километровата брегова ивица. Освен дестинация за туристите, разположените в региона две пристанища и две летища, го обуславят  като притегателна сила за  правене на успешен бизнес.

Финансиране по програми от EU фондове

За периода 2014–2020 г., България ще получи над 15 млрд. евро финансиране по Европейски фондове. От тях 7 млрд. евро ще са от Кохезионния и Структурните фондове и 7,5 млрд. евро – за директни плащания и развитие на селските райони.

производствени и инвестиционни предимства на

Икономическите райони
в България ?

София е столицата на България и най-големият град в страната. Като основен административен, индустриален, културен, транспортен и университетски център на България, в нея се съсредоточава 1/6 от промишленото производство на страната.

Пловдив е вторият по големина град в България. Разположен в подножията на 7 сиенитни тепета, често е назоваван като „Градът под тепетата“. Той е административен център на област Пловдив и най-голямо икономическо ядро на Южен централен район.

Стара Загора се намира в Централна България. Конкурентно предимство за развитието на бизнеса и инвестициите в този регион, е географското му положение. През територията на града преминават важните европейски транспортни коридори: № 8 и № 9.

Бургас е вторият по големина град на българското Черноморие след Варна, и четвърти по големина в страната. Той е най-важният икономически, транспортен, административен и културен център в Югоизточна България.

Варна е най-големият град по Българското Черноморие.  Често е наричан „Морската столица на България”. Излазът му на Черно море, пристанището и изграждането на големи химически заводи и рафинерии превръщат града в индустриален център. 

Русе е най-голям пристанищен град по поречието на река Дунав. Разполага се в Североизточна България и е административен център на област Русе. Той е стратегически и логистичен център на страната ни. 

Свържете се с нас

Данни за Контакт

За да се свържете с нас използвайте контактната форма или на адрес:

ул. Княз Александър I Батенберг № 42, 4000 Пловдив

Джузепе Де Франческо
Тел: +359 889 315 660
defrancesco@globgroup.net

Стефан Тодоров
Тел: +359 897 887 988
todorov@globgroup.net

Силвия Топчиева
Тел: +359 893 668 122
topchieva@globgroup.net

Красимира Демерджиева
Тел:+359 897 089 810
demerdzhieva@globgroup.net

Пиетро Луиджи Гиa
Тел: +359 898 610 066
impexgroup@impexgroup.net

Марко Гиa
Тел: +39 349 341 7573
ghia@globgroup.net

Свържете се с нас

Пишете НиСъгласявам се, че доброволно изпращам своите данни.