HP откри технологична лаборатория за 10 млн. лв. в София

Тя е предназначена за за симулиране на технологични и бизнес процеси и ще може да се използва от някои учебни заведения у нас. HP Bulgaria откри своята „уникална по рода си“ технологична лаборатория в София. Изграждането ѝ е отнело над 2 години, а инвестицията е в размер на над 10 млн. лв., съобщиха от технологичната компания.

Лабораторията е предназначена за симулиране на технологични и бизнес процеси и професионално усъвършенстване на експертите на компанията в България. Тя ще може да бъде използвана и от институции като Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет и Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“.

„Тази инвестиция е поредният израз на доверието на Хюлет-Пакард към България. Можем да се гордеем, че със създаването на центъра за обслужване на клиенти преди почти 10 години, ние сме пионерът на една водеща в момента в страната ни индустрия. От тогава ние не само открихме над 6 000 работни места, но и инвестирахме в изключителни технологични решения в България, каквато е и лабораторията открита днес.“, заяви Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард за България.
Изграждането на технологичната лаборатория на Хюлет-Пакард започва през 2012 на територията на Бизнес Парк София. Тя е разположена на площ от 300 м2 с окабеляване от 100 км и капацитет от 3600 машини.

Изт: Sofia Media News

INVESTIMENTI IN BULGARIA