ESI Media огласи партньорството си с БГНЕС

ESI Media – компанията, притежаваща изданията „The Independent“, „i“, „London Evening Standard“ и „London Live“, публикува споразумение с българската информационна агенция БГНЕС. Това е първото по рода си сътрудничество за ESI Media в Източна Европа, подчертават от Лондон.

Договорът осигурява на БГНЕС достъп до съдържание на в. „Independent“. ESI Media ще предостави консултации и обучение, за да може агенцията да развие своите продукти, съобразно най-новите технологични достижения. БГНЕС получава ексклузивни права за територията на България.

„Приветстваме възможността да работим с БГНЕС и да им помогнем да развият своето присъствие на дигиталния пазар, както и да обогатим съдържанието с материали от „Independent“. Значителното разрастване в последните години на сайтовете independent.co.uk и standard.co.uk, както и развитието на иновативни продукти като i100 , са свидетелство за дигиталната експертност на ESI Media. Развиването на сдружения с партньори като БГНЕС ни позволява да развиваме нашата световна мрежа и споделя най-добрите практики с партньори, търсещи конкурентно предимство на своите пазари“, коментира Зак Леонард, управляващ директор в ESI Media.

„Използването на експертизата и съдържанието на ESI Media ще помогне на БГНЕС да развие своето дигитално предлагане, увеличавайки публиката и развивайки нови източници на приходи“, каза Любчо Нешков, главен изпълнителен директор на БГНЕС.

От ESI Media допълват в информацията, че БГНЕС е най-голямата частна новинарска агенция в България и е основана през 2001 г. Тя комбинира в себе си три агенции, които предлагат, новини, снимки и видео. Тя е 100% собственост на сем. Нешкови и е кръстена на Темелко Нешков, който прекарва 12 години в югославски затвор и се бори за независимостта на Македония, както и за сигурността на българите, живеещи в Югославия, се казва в края на съобщението.

Източник: БГНЕС

Bulgaria