Южнокорейски компании проявяват интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България

9 Октомври 2015,

Южнокорейски компании проявяват интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България

Южнокорейски компании проявяват интерес към инвестиции в инфраструктурни проекти в България. Това стана ясно на среща на зам.-министъра на икономиката г-жа Даниела Везиева със заместник-министъра на външните работи на Република Корея по икономическите въпроси г-н Ли Тае-Хо. Срещата е част от посещението на делегация от Република Корея за Първата учредителна сесия на българо-корейската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, която се провежда в София.

Зам.-министър Везиева посочи, че Република Корея е важен икономически партньор за България, и че усилията ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество и засилване на икономическите връзки между двете страни. „Нашето желание е да насърчим по-нататъшното разширяване на инвестициите и на икономическото сътрудничество с Република Корея“, допълни Везиева.

Възможни направления за активизиране на сътрудничеството с Корея, по нейни думи, са в сферата на иновациите и високите технологии, сектори които водят до устойчиво развитие и създаване на висока добавена стойност. Зам.-министър Везиева изтъкна пред корейския си колега възможностите да привлечем корейски инвестиции в перспективни сектори у нас, в които разполагаме с добри специалисти като информационни и комуникационни технологии, електротехника и производство на автомобилни части.

Източник: Сайт на Министерство на Икономиката на Република България

collaboration