Малките фирми създават над 70% от работните места

Малките фирми създават над 70% от работните места

Малките фирми са големите в българската икономика, защото те създават над 70% от работните места. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на церемонията по награждаването на победителите в първия национален конкурс за успешен малък бизнес „Големите малки“, организиран от Медийна група България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Отличие получи фирмата „Рад-Мар“ ООД – една от петнадесетте фирми, които се състезаваха в надпреварата.

„Една икономика е силна само тогава, когато има свой баланс, а малките фирми са в основата й“, подчерта президентът. Той призова институциите, работодателските организации и синдикатите да подкрепят всяка добра идея, всеки смислен проект на малките фирми така, че те да успеят.

Според Плевнелиев изключително важен в подкрепа на малкия бизнес е проектът за електронното правителство, който ще улесни достъпа до публични услуги.

Той припомни, че през вече изтичащия програмен период само от програма „Джереми“ са били финансирани над 10 000 проекти на малки и средни предприятия и изрази надежда проектите да се умножат. „Тези фирми, които тръгват от гаражите са толкова големи, колкото са големи идеите им, а някои от тях станаха най-големите на планетата – толкова големи бяха идеите им“, каза Плевнелиев.

Източник: dnevnik.bg

 

photo_verybig_169121