Himarc представя иновативна система за обществено осветление в София

Himarc представя иновативна система за обществено осветление в София

16.11.2021

На 9 и 10 ноември 2021 г. в София, в централата на Федерацията на научно-техническите съюзи се проведе конференция по енергийна ефективност, организирана от Камарата на енергийните одитори. Глобал Бизнес Груп допринесе за участието на важна италианска компания Himarc от Генуа, която наскоро започна производство и в България в завода на фирма АСЕЛ в Пловдив.

Himarc представи своята интелигентна лампа, която благодарение на интегрирането на няколко елемента в едно тяло, съчетава серия от функции с класическото енергоспестяващо осветление: видеонаблюдение, контрол на обхвата, превенция на околната среда, наблюдение на трафика, свързаност чрез широколентова връзка. Лампата е базирана на използването на изкуствен интелект, заменящ човешката намеса, който разпознава необичайни ситуации и генерирайки аларми и последващи действия, като например гласово взаимодействие чрез високоговорители и/или комуникация с компетентните органи за сигурност.

Продуктът беше особено оценен от присъстващата в залата публика, която включваше представители на различни общини, техници и фирми от сектора, проектанти, енергийни одитори.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *