Пловдив все по –атрактивен за бизнеса

Пловдив все по –атрактивен за бизнеса

03.12.2019

Малката столица на  Аутсорсинг индустрията в България

Аутсорсинг сектора се развива стремглаво извън София. Все повече компании от бранша припознават града под тепетата като алтернатива за стартиране или разширяване на бизнеса.

IT аутсорсинг компанията “Модис България” избра Пловдив, за да разшири бизнеса си в България.  Наличието на университети и езикови училища, както и стратегическото географско положение на Пловдив са едни от предпоставките, допринесли за решението да бъде открит нов офис тук.

Към този момент в “Модис” работят над 1200 служители, които се помещават в бизнес сграда в близост до “Бизнес Парк София”. Новият дом на компанията в града под тепетата ще бъде в ILI Office Centre на бул.“Васил Априлов“. Глобалният аутсорсинг лидер оперира на българския пазар от 2005 г. Компанията предоставя цялостни ИТ аутсорсинг решения за повече от 40 водещи компании от цял свят. Модис България има силен фокус върху ИТ услугите и иновациите и разработва собствени решения. Компанията планира да наеме софтуерни, технически инженери и специалисти по двуезична техническа и поддръжка на клиенти, които ще работят с водещи технологични компании по различни проекти.